eOppiva - Etusivulle Kirjaudu

Hyvä virkakieli – Uudista työtä, paranna tekstejä

Tuotanto: eOppiva ja Kotimaisten kielten keskus

Mitä opin:

  • Opit tunnistamaan tekstien roolin ja olosuhteiden merkityksen eri prosesseissa.   
  • Opit organisoimaan toimintaa niin, että osaat ottaa huomioon siihen liittyvät tekstein tehtävät työt. 
  • Opit antamaan ja keräämään palautetta tekstien parantamiseksi. 
  • Opit motivoimaan kaikki mukaan käytäntöjen ja tekstien parantamiseen.

Virkakieli syntyy yhteistyössä, ja siksi se myös muuttuu yhteistyössä. Tältä kurssilta saat vinkkejä siihen, miten töitä voi järjestää niin, että hyvien tekstien tekeminen on entistä helpompaa. Esittelemme meiltä ja maailmalta käytäntöjä, joista on syntynyt hyviä tuloksia.

Saat kurssilta tietoa esimerkiksi siitä, miten virkakieliryhmät tai tekstipajat toimivat ja miten kannattaa kerätä ja antaa palautetta teksteistä. Tietoa tulee siitäkin, miten esimerkiksi mallipohjat tai tietojärjestelmät parhaiten tukevat hyvien tekstien syntymistä.

Kurssin aiheina ovat tekstit sekä työn ja kirjoittamisen käytännöt. Siitä on kuitenkin hyötyä myös sinulle, jolle tutumpaa on puhe dokumenteista ja dokumentoinnista tai asiakirjoista ja kirjaamisesta tai vaikkapa tiedonhallinnasta. Monessa kohtaa olemme lähellä palvelumuotoilun ideoita, sillä lähestymme tekstien tekemistä käytännön työvaiheiden näkökulmasta.

Kurssista jokainen saa vinkkejä omaan työhönsä, mutta se sopii erityisesti johdolle ja työn kehittäjille. Suosittelemme sitä myös lainvalmistelijoille.

Kurssin kouluttajina ovat Aino Piehl, Ulla Tiililä ja Annastiina Viertiö Kotimaisten kielten keskuksesta. Mukana on myös valtion ja kuntien työntekijöitä kertomassa, miten heidän organisaatioissaan on onnistuttu ja mitä on opittu.

Tervetuloa mukaan!

Kouluttajat: