eOppiva - Etusivulle Kirjaudu

Pelikirja

eOppivan pelikirja yhteiskehittämiseen

Kirja kaikille niille, jotka haluavat oppia.

Kirjamme ”Jotta jokainen voisi oppia” on syntynyt tarpeesta luoda valtionhallinnolle pedagogisesti vaikuttavia, digitaalisia koulutuksia, joita on ilo opiskella. Olemme keränneet kirjaan parhaat käytäntömme kymmenistä tekemistämme koulutuksista ja yhteistyöstä satojen asiantuntijoiden kanssa.

Toivomme, että kirja auttaa oivaltamaan, miksi oppiminen on tärkeää. Lisäksi se kertoo, miten me käytämme pedagogiikkaa, oppimismuotoilua ja yhteiskehittämistä koulutusten suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Opas alkuperäistuotantojen tekemiseen

Toivomme, että kaikki, jotka lähtevät tekemään kanssamme digitaalista koulutusta, perehtyisivät kirjaan huolellisesti. Se toimii oppaana läpi tuotantoprosessimme, ja samalla selittää, miksi teemme asioita niin kuin teemme.

Kirja on jaettu kahteen osaan: Ensimmäinen osa taustoittaa tuotantoprosessiamme oppimisen, koulutusten digitalisoinnin, pedagogian ja oppimismuotoilun näkökulmista. Toisessa, toteutukseen keskittyvässä osassa, kuvaamme tuotantoprosessimme ja jaamme parhaita käytäntöjä ja oppejamme digitaalisten koulutusten tekemisestä.

Täytettävä pelikirja

Pelikirjan täytettävä lomakeversio toimii yhteiskehittämisen työkaluna koulutuksen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Saat sen eOppiva-tiimiltä ryhtyessäsi tekemään koulutusta kanssamme. Se toimii myös jatkokehittämisen ja dokumentaation välineenä.

Canvat & työkalut

Olemme kehitelleet erilaisia palvelumuotoiluun pohjautuvia työkaluja ja canvoja sekä ongelman määrittelyyn että digitaalisten koulutusten sisällön suunnitteluun ja toteuttamiseen. Saat oikeat työkalut käyttöösi, kun lähdet tekemään koulutusta kanssamme. Työkalujamme voi kokeilla myös itsenäisesti. Tulostettavat versiot canvoistamme voit ladata sivun oikeasta palstasta. Jos kokeilet niitä, kerrothan meille käyttökokemuksistasi! Odotamme palautettasi [email protected]

Mikäli tiimistänne ei löydy aikaisempaa kokemusta palvelumuotoilusta tai oppimismuotoilusta, suosittelemme, että otatte yhteyttä eOppivan asiantuntijoihin, jotka voivat ohjata ja neuvoa ongelmanmäärittelyssä ja työkalujen käytössä.

Pelikortit ongelman määrittelyn avuksi

Harmaan alueen, eli ongelman määrittelyn avuksi, olemme kehitelleet myös innostavan pelin, jonka avulla osallistujat luovat yhteistä ymmärrystä siihen, millä tavalla saadaan aikaan muutosta haluttuun suuntaan. Käytämme kortteja Curie-työpajassa, etänä digiversiona. Jos olet kiinnostunut työpajasta, otathan yhteyttä [email protected]

pelikirjan kansi

Lataa pelikirja

Haluatko tutustua pelikirjaamme itsenäisesti?
Voit ladata sen allaolevan linkin kautta.

Lataa pelikirja tästä suomeksi

Lataa pelikirja tästä englanniksi

Pelikirjan canvat kansi

Tulosta canvat

Haluatko tutustua palvelumuotoilu-
canvoihimme itsenäisesti?
Voit ladata ne alla olevan linkin kautta.

Lataa eOppiva canvat tästä