eOppiva - Etusivulle Kirjaudu
20.06.2018

eOppiva, ole hyvä!

Olemme valtionhallinnossa oppineet hyviksi suunnittelemaan ja arvioimaan toimintaamme. Hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty, mutta riittääkö se. Ilman toiminnan tavoitetta hyvä suunnitelmakin on ontto puhumattakaan itse toiminnasta tavoitteen saavuttamiseksi. Valtion digitaalinen oppimisympäristö eOppiva julkaistiin oppijoille 15.3.2018. Tavoite yhteisestä sähköisestä oppimisalustasta toteutui ja eOppivan viestikapula siirtyi hankkeelta valtionhallinnon organisaatioille.

Mitä sinä olet tehnyt eOppivan tunnetuksi tekemisessä organisaatiossasi ja mikä on organisaatiosi tavoite eOppivalle?

Näin ajattelen näistä asioista Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksessa (ARA). ARAssa järjestäydyttiin eOppivan verkostoon jo hankkeen alkutaipaleella. Yhteinen digitaalinen oppimisympäristö nähtiin tulevaisuuden oppimisen välineenä. Verkoston tapaamisissa ovat olleet mukana henkilöstön kehittämisen ja It:n asiantuntijat. He kuratoivat hankekuulumisia ARAan eOppivan rakentuessa.

eOppiva on ollut esillä ja keskustelussa johtoryhmän ja yhteistoimintaryhmän kokouksissa, henkilöstön yhteisissä infotilaisuuksissa ja yksikkökokouksissa sekä siitä on tiedotettu intrassamme uutisin ja pysyvin linkein osaamisen kehittämisen -sivulla.

ARAn tavoitteena on, että jokainen aralainen on eOppiva.

Tämä tarkoittaa sitä, että työntekijä osaa hyödyntää aktiivisesti eOppivan laajenevaa tarjontaa osaamisensa kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi. Jokainen ARAn uusi työntekijä saa suunnitelmallisesti tietoa eOppivasta, sillä eOppiva sisältyy työntekijän perehdytyssuunnitelmaan. eOppiva on erinomainen alusta ARAn digikursseille, aluksi perehdyttämisen näkökulmasta. Käytännön toiminnassa eOppiva tukee ARAa muun muassa viestintästrategian toimeenpanossa (viestintäsuositus, asiantuntija somessa), hankintojen johtamisessa (hankinta 2020) ja asiakasyhteistyössä (virkakieli, palvelumuotoilu) sekä työntekijän tietoteknisessä osaamisessa (tietoturva ja -suoja, MS Office-kurssit). Lisäksi ratkaisukeskeinen ajattelu ja muutoksessa johtaminen -verkkokurssit tukevat esimiehiä johtamistyössä.

Toiveenamme on, että tulevaisuudessa voisimme toteuttaa asiakkaillemme ja sidosryhmillemme kohdennettuja verkkokurssimahdollisuuksia eOppivassa. SAP Success Factorsin käyttöönotto vuoden 2019 alussa avaa uuden mahdollisuuden osaamisen johtamisen kokonaisuuteen eOppiva-integraatiolla.

Siirrytään valtionhallinnossa yhteisesti hyvistä aikeista eli suunnittelupainotteisuudesta oppimisen toimeenpanoon, sillä eOppiva on yhtä lähellä kuin mobiililaitteesi – ajasta ja paikasta riippumatta.

 

Eija Poutanen, HR Partner, työsuojelupäällikkö, ARA

Eijan löydät myös twitteristä.