eOppiva - Etusivulle Kirjaudu
26.11.2017

eOppivasta apua konserninohjaukseen

Valtionhallinnossa työskentelee noin 70 000 henkilöä. Vaikka toimialamme ovat erilaisia, meillä on myös paljon yhteistä tehtävää ja opittavaa. Jo pelkästään valtiolla töissä oleminen yhdistää meitä ja siihen liittyy paljon asioita, jotka meidän kaikkien tulisi osata ja hallita.

 

Apua yhtenäisen valtion henkilöstöjohtamisen suunnitteluun

Konserniohjauksessa ei nykyisin ole tehokasta tapaa tavoittaa kerralla esimerkiksi kaikkia valtion esimiehiä: viestintä ja koulutustoiminta tavoittaa vain osan. Uutta oppimassa ja muutosta tekemässä ovat usein vain innokkaimmat, jolloin paljon potentiaalia jää piiloon ja energiaa käyttämättä. Jos haluamme saada aikaan muutosta, meidän on tavoitettava ihan kaikki, jotta voisimme kehittää henkilöstöjohtamista yhtenäisempään suuntaan.

 

Tukena hallitusohjelman toteuttamisessa

eOppivan potentiaali konserniohjauksen kannalta on valtava. Nykyiseen hallitusohjelmaan liittyen eOppivaan on tulossa sisältöjä ainakin digiosaamisten kehittämiseksi. Esimerkiksi Tilastokeskuksen omaan käyttöönsä tekemät mainiot Digiremppa-videot saadaan eOppivan kautta jaettua ihan kaikille. eOppivan avulla eri toimijoiden omia sisältöjä voidaan hyödyntää koko valtionhallinnossa, eikä pyörää tarvitse keksiä aina uudestaan.  Tämä tekee valtionhallinnon toiminnasta tehokkaampaa ja järkevämpää.  eOppiva tulee olemaan olennainen työkalu myös seuraavan hallitusohjelman toimeenpanossa.

 

Laadukasta sisältöä yhtenäiselle valtionhallinnolle

eOppiva tulee osaamisen kehittymisen kautta tukemaan johtamisen ja toimeenpanon parantamista sekä viemään meitä kohti yhtenäisempää valtionhallintoa. Olemme hankkeen ohjausryhmässä korostaneet sisältöjen laadun tärkeyttä etenkin eOppivan alkutaipaleella.

Laadukkailla sisällöillä, olivatpa ne sitten pitkiä verkkokursseja tai lyhyitä videoita, koukutamme käyttäjät ja sen jälkeen latu on auki ihan uudenlaiselle oppivalle valtionhallinnolle!

 

Mari Näätsaari 

Apulaisjohtaja

Valtiokonttori