Saara Saarinen 17.12.2019

Oppimismuotoiluilta tulee taas!

Viimevuotinen oppimismuotoiluilta oli huippumenestys, jonka paikat menivät täyteen parissa tunnissa. Puhujavieraina olivat Topi Litmanen, Juuso Koponen ja Hanna Siefen. Lisäksi pelattiin ratkaisupeliä, oli oppimisbattlea, sisältötyöpajoja ja ennen kaikkea aivan mahtava porukka oppimisesta ja oppimismuotoilusta innostuneita osallistujia! Viime vuoden tunnelmiin pääset katsomalla yllä olevan videon.

Ja nyt mitä parhaimpia uutisia: Oppimismuotoiluilta tulee taas! Keskiviikkona 15.1.2020 klo 17-19 osoitteessa Yliopistonkatu 5, 5. krs, Helsinki.

 

Mielenkiintoisia vieraita ja tekemisen meininkiä

Puhujavieraiksi olemme kutsuneet oppimismuotoilija Akseli Huhtasen (FITech Network University), toimitusjohtaja Oona Ylängön (Hive Helsinki), E-learning specialist Elina Pärnän (Faros & Com) sekä professori Teemu Roosin (Helsingin Yliopisto). Aivan mahtava vierailijajoukko, joista kaikki puhuvat omasta näkökulmastaan oppimisen, oppimismuotoilun, pedagogiikan ja digikoulutusten ympärillä.

Yhteisen osuuden jälkeen on tarkoitus syventyä ennalta valittuihin teemoihin pienemmissä porukoissa ja jakaa niissä osaamista, ymmärrystä ja yhdessä oppimista.

 

Aikataulu & ohjelma

16:30 Ovet aukeaa, tarjoilua 

17:00 Tervetuloa oppimismuotoiluiltaan / eOppiva-tiimi

17:15 Illan vieraiden puheet, aktivointia ja keskustelua

17:55 Tauko

18:00 Työskentelyosuus teemojen parissa

18:30 Teematyöskentelyn esittely

18.55 Wrap up & yhteiskuva

19.00 Virallinen ohjelma loppuu

 

Työskentelyosuuden teemat:

  • Visuaalisuus oppimisessa
  • Oppimismuotoilun määrittely 
  • Oppimisanalytiikka: Mikä data on merkityksellistä? 
  • Oppimisen tulevaisuusskenaariot 
  • Freestyle 

Mieti jo etukäteen mikä aihe sinua erityisesti kiinnostaa. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä ottamalla haluamasi teeman tiketti. Nopeat syö hitaat eli jokaiseen teemaan on 10 paikkaa tarjolla ja kun ne loppuu niin ne loppuu.

 

Kenelle oppimismuotoiluilta on tarkoitettu ja miten valmistautua?

Oppimismuotoiluiltaan ovat tervetulleita kaikki! Sekä oppimisen ammattilaiset, muotoilijat, aloittelijat ja innostuneet ikään, asemaan, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta. Hierarkiat ja tittelit jätetään oven ulkopuolelle. Ei tarvitse olla valtiolla töissä, ei edes julkisella sektorilla, eikä haittaa vaikka ei olisi missään töissä.

Jos et ole oppimisen huippuammattilainen, toivomme, että katsot kaikille avoimen koulutuksemme Oppimisen uusi aika ennen oppimismuotoiluiltaan tulemista. Näin pääsemme kaikki yhteisen ymmärryksen rakentamisessa syvemmälle eikä kukaan ole ihan kuutamolla. Toisin sanoen on siis hyvä tietää edes jotain oppimismuotoilusta etukäteen, sillä emme aloita ns. alusta.

 

 

Käytännön asiat & ilmoittautuminen

 • Ilmoittauduthan vain jos todella aiot tulla paikalle. Tottakai elämää tapahtuu ja joskus ei pääsekään, mutta siinäkin tapauksessa ilmoitathan esteestä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, että voimme vapauttaa paikan jollekin muulle innokkaalle osallistujalle.
 • Tilaisuus rakentuu yhteiskehittämällä. Ole valmis antamaan ja ottamaan. Toivomme, että sinulla on aikaa olla mukana koko parituntinen ja osallistua myös yhteiseen tekemiseen tuomalla oma osaamisesi tai innostumisesi mukaan.
 • Haluamme pitää tilaisuuden luonteen edelleen mahdollisimman rentona ja helposti lähestyttävänä: Rakkaudesta lajiin ja oppimisen iloon! Tämä tarkoittaa sitä, että rahaa ei vaihdu keneltäkään mihinkään, ja siksi tarjoilutkin hoidetaan nyyttäriperiaatteella. Tuo tullessasi jotakin pientä naposteltavaa yhteiseen pöytään. HAUS tarjoaa tilan, järjestelyt, kahvit, teet ja jotain pientä suolaista.
 • Ovet aukeavat klo 16:30 ja ohjelma aloitetaan klo 17:00. Tulethan siis ajoissa paikalle.

 

Ilmoittautuminen alkaa 8.1.2020 klo 9.00 osoitteessa: https://www.eventbrite.com/e/oppimismuotoiluilta-tickets-86322820881

Huom. Pidätämme oikeudet muutoksiin sekä ohjelman että puhujien osalta.