eOppiva - Etusivulle Kirjaudu
17.05.2018

Hankinta 2020 -verkkokoulutus käynnistyy

Tervetuloa tutustumaan Hankinta 2020 -verkkokoulutukseen. Valtionhallinnon hankinta- ja talousasiantuntijoille suunniteltu laaja koulutuskokonaisuus on tuotettu eOppivassa ja se on tähänastisista piloteista laajin.

Koulutus liittyy valtion hankintojen digitalisoinnin toteutusohjelmaan eli ns. Handi-ohjelmaan (ks. Handi.fi), jonka puitteissa sähköistetään julkisia hankintoja. Handi-ohjelma on ensimmäinen näin laaja valtionhankintojen kehittämisohjelma, jossa hankintaprosessia tarkastellaan päästä päähän yhtenä kokonaisuutena.

Seitsemän verkkokurssia

Hankinta 2020 käsittää seitsemän verkkokurssia, joista kuusi on nyt julkaistu. Koulutuskokonaisuus on jaettu kursseihin hankintaprosessin vaiheiden mukaisesti.

1. Hankintojen johtaminen osana toiminnan johtamista

2. Hankintojen suunnittelu

3. Hankinnan valmistelu ja kilpailutus

4. Sopimushallinta

5. Tilaaminen

6. Menojenkäsittely ja maksaminen

7. Raportointi ja analysointi

Käyttäjiltä palautetta

Ensimmäinen versio sisältää lähinnä videoaineistoa, mutta koulutusmateriaalia täydennetään käyttäjiltä saadun palautteen mukaisesti. Jokaisen kurssin lopussa on lyhyt monivalintatesti sekä palauteosio, jotka edellytetään kurssisuorituksen saamista varten.

Verkkokoulutuksen suorittaminen on pakollinen Handi-ohjelmaan sisältyvän tilaamisen ja menojen käsittelyn ratkaisun eli Handi-palvelun projektitiimeille. Koulutusta hyödynnetään myös ennakkomateriaalina HAUS:in syventäville hankintakoulutuksille.

 

 

Hani Olsson, koulutuspäällikkö, Handi-ohjelma, Valtiokonttori ([email protected])

Carl-Johan Nordberg, koulutuspäällikkö, hankinnat, HAUS kehittämiskeskus Oy ([email protected])