eOppiva - Etusivulle Kirjaudu
Sami Luoto

Sami Luoto

Olen puolileikilläni ilmaissut viettäneeni hiljan ehkäisevän lasten suojelun 25-vuotisjuhlaa, sillä tein vuonna 1997 Tampereen yliopistoon kasvatustieteen kandin työni otsikolla Päiväkodin ja lastensuojelun yhteistyön kehittäminen. DNA:ssani lienee myös jonkinlainen kehittäjäkoodi, sillä säännöllisesti olen löytänyt itseni erilaisista varhaiseen tukeen liittyvistä hankkeista ja projekteista.

Tällä hetkellä olen virkavapaalla vuoden 2023 loppuun päiväkodin johtajan työstäni ja saan työskennellä erittäin kiinnostavan perhekeskuskokonaisuuden parissa. Projektipäällikön tehtävä oli myös luonnollinen jatkumo edelliselle Lupa auttaa -hankekaudelle, jossa työskentelin varhaiskasvatuksen agenttina.

Järjestökenttä on itselleni erityisen läheinen ja tuttu, sillä työskentelin yli 15 vuotta Pelastakaa Lapsissa tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnan parissa. Historiassani on myös työkokemusta sosiaalityöntekijän ja lastentarhanopettajan tehtävistä.

Koko työhistoriani yhteisenä nimittäjänä on ollut kysymys siitä, miten perheet voisivat saada riittävän varhain kaipaamaansa apua ja tukea.