eOppiva - Etusivulle Kirjaudu
Reetta Kalliomeri

Reetta Kalliomeri

Reetta Kalliomeri on valtiotieteiden maisteri ja sosiaalityöntekijä, joka työskentelee Pelastakaa Lapset ry:n Lapsilta opittua -työryhmässä suunnittelijana ja opiskelee parhaillaan erikoissosiaalityöntekijän opintoja Tampereen yliopistolla, lastensuojelun opintosuunnassa.

Reetta on työskennellyt useissa lastensuojelujärjestöissä lapsen aseman vahvistamiseen sekä osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen keskittyvissä hankkeissa, ja saanut tehdä kehittämistyötä yhdessä lasten kanssa monenlaisissa palveluissa niin järjestö- kuin kuntapuolella. Hänelle on tärkeää tehdä kehittämistyötä niin, että kosketus lasten ja heille tärkeiden aikuisten kokemuksiin ja arkeen säilyy.

Reetta on ollut kehittämässä lasten kanssa useita osallisuutta tukevia käytännöllisiä toimintatapoja ja -menetelmiä (esimerkiksi lapsikeskeinen palvelumuotoilu ja lapsilta opittua -verkkosivusto).

Reetan sydäntä lähellä on myönteisen tunnistamisen toimintatapa, josta hän mielellään kirjoittaa, puhuu ja kouluttaa; jokaisella lapsella ja aikuisella tulisi olla mahdollisuus kokea olevansa arvokas omana itsenään sekä itselle tärkeiden yhteisöjen jäsenenä.