Näkökulmia ihmiskeskeisyyteen

Sarjan kansikuva

Näkökulmia ihmiskeskeisyyteen -podcastissa syvennytään siihen, mistä ihmiskeskeisyydessä on kyse. Lähestymme ihmiskeskeisyyttä eri näkökulmista mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Podcast on osa AuroraAI-tekoälyohjelmaa, jonka tavoitteena on luoda entistä paremmat edellytykset sille, että ihminen löytää tarvitsemansa palvelut elämän eri tapahtumissa ja tilanteissa.

Ohjelmassa kehitetään mahdollistavaa teknologiaa, toimintamalli ja edistetään oppimista ja osaamista. AuroraAI:n visiona on ihmiskeskeinen, tekoälyä hyödyntävä yhteiskunta.

Ohjelmaa ohjaa ja rahoittaa valtiovarainministeriö. Lue lisää AuroraAI-tekoälyohjelmasta: https://vm.fi/tekoalyohjelma-auroraai

Sarjaa voi kuunnella myös seuraavilta alustoilta:

Spotify, Apple Podcasts, Amazon Music.

Voit opiskella eOppivassa myös aiheeseen liittyvän koulutuksen Näkökulmia ihmiskeskeisyyteen.

1. jakso: Miten ihmiskeskeisyys liittyy digitalisaatioon?

Mitä ihmiskeskeisyydellä digitalisaation yhteydessä tarkoitetaan? Aiheesta keskustelemassa podcastin ensimmäisessä jaksossa Sininauhaliiton projektipäällikkö Piia Niilola ja valtiovarainministeriön johtava asiantuntija Olli-Pekka Rissanen. Mette Vuola juontaa ja johdattelee keskustelua.

Ryhmäkuvassa Mette, Piia ja Olli-Pekka

Ensimmäisen jakson sisältö tekstimuodossa.

2. jakso: Mitä on ihmiskeskeinen tekoäly?

Tekoäly puhututtaa – se tarjoaa mahdollisuuksia, mutta herättää myös huolta.Kun seuraa tekoälyä koskevaa keskustelua, ei todennäköisesti voi välttyä törmäämästä termiin ihmiskeskeisyys. Miksi juuri tekoälyn yhteydessä ihmiskeskeisyys nousee esille ja mitä ihmiskeskeinen tekoäly tarkoittaa käytännössä?

Aiheesta keskustelemassa Tampereen yliopiston professori Kaisa Väänänen ja toimitusjohtaja Meeri Haataja Saidotista. Mette Vuola juontaa ja johdattelee keskustelua.

kuvassa Mette Vuola, Kaisa Väänänen ja Meeri Haataja

Toisen jakson sisältö tekstimuodossa.