eOppiva - Etusivulle Kirjaudu

Mitään virkaa

Mitään virkaa on Petteri Kallion hostaama “matka” valtionhallinnon kiemuroissa. Kohdalle osunut toinen toistaan mielenkiintoisempia ihmisiä joiden kanssa keskustelusta olen oppinut paljon. Aiheina oppiminen, digitalisaatio, työn muutos,hyvät käytänteet, kiinnostavat ihmiset ja tarinat hallinnosta.

Sarjaa voit kuunnella myös Spotifysta.

Jouni Varanka

Jouni Varanka toimii yhteiskuntapolitiikan suunnitteluyksikön päällikkönä valtioneuvoston kanslian strategiaosastolla. Hänellä on 20 vuoden kokemus virkamiestyöstä. Punaisena lankana tänä aikana on ollut poikkihallinnollinen yhteistyö. Viimeiset kymmenen vuotta häntä ovat mietityttäneet strategiatyön, tavoitteiden ja johtamisen kysymykset, ensin asiantuntijan ja sittemmin esihenkilön saappaista käsin.


Paula Kujansivu

Paula on Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin muutosjohtaja ja johtoryhmän jäsenen. Paula on todellinen ikuinen oppija, koska titteleinä löytyy dosentti., TkT, DI ja FM. Paula vetää Valtorin monivuotista muutosohjelmaa. Paula siirtyi tehtävään Alkon verkkokauppaliiketoiminnan johtajan positiosta. Keskusteltiin Paulan kanssa oppimisesta ja kehittämisestä.

Saana Nilsson

Tällä kertaa Mitään virkaa-podin vieraana Suojelupoliisin yhteiskuntasuhteinen päällikkö Saana Nilsson. Keskustelimme Saanan urapolusta, leikimme mikserillä Jannen kiusaksi ja vakavoiduimme Suomen turvallisuustilanteen vuoksi. Kiinnostavaa kuunnteltavaa Suomen Suojelupoliisiin näkövinkkelistä.

Jarkko Levasma

Jarkko Levasma: Nauhoitimme tämän podcastin silloin kun Jarkko oli vielä Verohallinnon ylijohtajana. Sittemmin hänet on nimitetty valtiovarainministeriön ICT-johtajaksi. Emme uhkailusta huolimatta äänittäneet uutta introa vaan menimme tälle. Ihminen viran takana ratkaisee tässä podcastissa. Pidemmittä puheitta- Jarkko Levasma.


Tero Vuorinen

Tero Vuorinen on ollut HAUSissa ohjelmajohtajana runsaat 2 vuotta ja hänen vastuullaan on erityisesti HAUSin johtamiskoulutukset. Hän on aiemmin toiminut johtamisen tutkijana, -opettajana, -professorina ja -konsulttina sekä yrittäjänä useammalla alalla. Teroa kiinnostaa julkishallinnossa erityisesti sen johtamisen ja organisoinnin haastavuus – täydellistä siitä ei saada koskaan, mutta meidän kaikkien arkeen vaikuttavaa kehittämistä voimme tehdä joka päivä.

Mikko Mattinen

Mikko Mattinen on  Digi- ja väestötietovirastoon sähköisen asioinnin ja asiakaslähtöisyyden johtaja, joka on kiinnostunut kirjoista, oppimisesta ja kaikesta tulevaisuuden kiinnostavista ilmiöistä. Mikolla on kokemusta yksityiseltä sektorilta ja julkishallinnon toiminnasta. Hänellä on vahva kokemus Verohallinnon asiakaslähtöisyydestä, Elisan palvelukehityksestä ja Digitalist Groupin asiakastyöstä sekä asiakasprojekteista.

Tanja Wistbacka

Tanja Wistbacka on Valtiokonttorin talouspalvelut-yksikön apulaisjohtaja. Tanjalla on pitkä kokemus taloushallinnon prosessien kehittämisestä ja laskentatoimesta. Hän uskoo jatkuvaan kehittämiseen ja eri toimijoiden väliseen yhteistyöhön kehittämisen edellytyksenä.

Eeva Kaunismaa

Virkamiesradio palaa tauolta. Vieraana Eeva Kaunismaa.

Kimmo Rousku

Vieraana VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku.

Pipsa Lotta Marjamäki

Vieraana Kelan viestintäjohtaja Pipsa Lotta Marjamäki.

Vava Lunabba

Oikeusministeriön erityisasiantuntija Vava Lunabba.

Pekka Pekkala

Vieraana valtioneuvoston kanslian verkkoviestinnän erikoisasiantuntija Pekka Pekkala.

Hanne Huvila

Vieraana sisäministeriön erityisasiantuntija Hanne Huvila.

Juha Sarkio

Keskustelussa tällä kertaa valtiovarainministeriön ylijohtaja Juha Sarkio.

Mika Honkanen

Väestörekisterikeskuksen mydata-guru Mika Honkanen kävi juttelemassa Virkamiesradiossa.

Christa Talliniemi

Pääesikunnan juristi Christa keskusteluissa

Tiina Kukkonen-Suvivuo

Kuuntele Tiinan ajatuksia työstä, oppimisesta ja harrastuksista.

Marika Tammeaid

Tässä podcastissa puhumme ratkaisukeskeisestä oppimisesta, arjessa oppimiskyvystä ja erilaisesta oppimisesta Marika Tammeaidin kanssa.

Eeva Penttilä

Haastattelussamme Valtiokonttorin viestintäasiantuntija Eeva Penttilä

Johanna Kotipelto

Petterin vieraana Kokeilevan Suomen Johanna Kotipelto

Kalle Pinni

Podcast-vieraana Kalle Pinni Hanselista.

Anni Leppänen

Anni Leppänen on kokeilukehittämisen asiantuntija.

Spesiaali: Joni Jaakkola

Markus Siltanen

Markus Siltanen on VM:n juristi, jonka työ koostuu useista kehittämishankkeista ja vapaa-aikaa kuluu futiksen ja yrittäjyyden parissa.

Aino Heikkinen

Keskustelimme Ainon kanssa oppimisesta, työn tekemisestä valtiolla ja Ainon urasta. Nyt aino on töissä Väestörekisterikeskuksen henkilöstöpäällikkönä.

Inka Leisma

Juteltiin Inka Leisman kanssa viestinnästä, työstä, Hazel Hawthornesta, sosiaalisesta mediasta ja työnjoustoista.

Aleksi Kopponen

Aleksin kanssa juteltiin työstä, tekoälystä, työtavoista, valtionhallinnosta ja vähän muustakin.

Mari Näätsaari

Virkamiesradion vieraana Mari Näätsaari VM ja Valtiokonttori. Keskustelimme osaamisen kehittämisestä.

Virpi Einola-Pekkinen

Virpi Einola-Pekkinen on hallinnon pitkän linjan kehittäjä.

Hankintojen digitalisointi

Jututettiin Handi-ohjelman Hani Olssonia ja Seija Frimania kahvin äärellä.