eOppiva - Etusivulle Kirjaudu
16.01.2019

Huominen tehdään tänään

Nyt on tasan 18 kuukautta siitä kun aloitin yhteinen e-oppiminen valtionhallinnolla hankkeen vetovastuussa. Matka alakerran huoneesta yhden whiteboardin kanssa tähän pisteeseen on ollut yksi opettavaisimmista oman työurani aikana. On ollut ylämäkeä, alamäkeä, syöksykierrettä ja kaikkea siltä väliltä. Paljon naurua ja muutama kyynelkin. Tiesin aloittaessani että työ on haastava jopa aika lähellä mahdotonta, mutta jos tämä olisi helppoa tämä olisi jo tehty. Olen oppinut myös että silloin kun on mahdollisuus juhlia sitä kannattaa tehdä.

Tänään on aihetta juhlia.

Olen löytänyt rinnalleni uskomattoman tiimin, jotka ovat valmiita seuraamaan yhteistä visiota. Jotta jokainen voisi oppia.

Olemme kasanneet kahdeksantoista kuukauden aikaiset oppimme yhteen kirjaan. Se on “oppimisen musta kirja” ja kutsumme sitä Pelikirjaksi. Se saattaa hyvinkin olla ensimmäin suomalainen oppimismuotoilukirja. Se sisältää myös käytännön työkaluja digitaalisen koulutuksen tekemiseen. Voit lukea sitä verkossa tai tulla hakemaan meiltä oman kappaleesi.

Myös eoppiva.fi on kerännyt paljon hyvää palautetta (myös kritiikkiä). Olemme kuitenkin kuunnelleet herkällä korvalla käyttäjiä ja katselleet myös dataa. Nyt olemme muotoilleet uuden toivottavasti vielä Netfliximäisemmän käyttäjäkokemuksen. Itse olen tästä erittäin ylpeä.

Vuoden 2019 tuotannot lähtevät täydellä tohinalla käyntiin. Tavoitteemme on 25 uutta alkuperäistuotantoa ja niiden tulisi tuoda alustallamme 50,000 käyttäjää. Tiedämme tavoitteen olevan kova, muttei mahdoton.

Tiimimme kasvoi tänä viikkona yhdellä oppimisen ammattilaiselle kun Jan liittyi tiimimme.

Vuosi 2019 jää toivottavasti myös historiankirjoihin siinä että HAUSista kasvaa koko valtionhallinnon digitaalisen oppimisen keskus.

Tekeminen ja oppiminen jatkuu huomennakin, koska huominen tehdään tänään.

Never Stop Learning.

Digidivisioonan Petteri