Olen tosi iloinen, että olen päässyt mukaan eOppiva-tiimiin kehittämään ja luomaan uudenlaista yhteistä oppimista. Yhteiskehittäminen, co-creation, on eOppivan ytimessä niin kurssien tuotannoissa kuin muussakin toiminnassa.
Puoli vuotta on kulunut eOppivan ensi-illasta ja nyt on hyvä aika palata tutkimaan, miten myös oppimisympäristömme eOppiva-Moodle palvelisi oppijoita mahdollisimman hyvin ja sujuvasti.
Minkä muotoisen Moodlen haluaisit?
Miellyttävän ja innostavan käyttökokemuksen suunnitteluun tarvitsemme Sinun apuasi. Voisin toki asiantuntijana suunnitella mainioita parannuksia oppimisympäristöön, mutta uskon että yhdessä kokeillen ja suunnitellen saamme aikaan parempaa.
eOppivan käyttäjien – niin oppijoiden kuin kurssien tekijöidenkin – odotukset ja kokemukset saamme selville vain havainnoimalla ja kysymällä, muuten jäämme arvailujen varaan. Kuuntelemisella, vuoropuhelulla ja yhteisellä kehittämisellä pääsemme onnistuneesti muotoiltuun palveluun ja prosessiin. Keskusteluasetelma on tasavertainen: en suunnittele ja muotoile teille, vaan suunnittelen ja muotoilen teidän kanssanne.
Onko eOppiva Sinulle uusi juttu? Olet etsimämme testaaja!
Järjestämme lokakuun alussa yhdessä Digitalistin kanssa käytettävyystyöpajan, jossa pureudumme eOppivan oppimisympäristöön ensikertalaisten oppijan silmin.
Jos et ole vielä ehtinyt käydä eOppivassa, ilmoittaudu mukaan! Testaukseen ei tarvitse tai saakaan valmistautua mitenkään.
Käytössämme on Digitalistin käytettävyyslaboratorio Helsingissä. Testaajat osallistuvat noin tunnin ajan haastatteluihin ja tekevät muutamia tehtäviä. Kiitokseksi kiinnostuksestasi ja ajastasi tarjoamme leffalippuja ja tietenkin entistä kivemman oppimisympäristön. Tilaisuudesta myös blogataan ja vlogataan, joten pientä jännitystä on luvassa senkin suhteen.
Ja te eOppivaan jo perehtyneet virastojen koulutuksista vastaavat asiantuntijat olette tervetulleita toiseen työpajaan, jossa tutkimme, miten hallinnointi ja kurssien tekeminen olisi mahdollisimman sujuvaa.
Lisäksi kaikki palaute on koko ajan tervetullutta, ole siis rohkeasti yhteydessä!
Ps. Lapseni päiväkodissa on pienryhmät, jotka saavat keksiä itselleen nimet. On ollut mm. Hamstereita, Merirosvoja ja Yksisarvisia. Hilpeyttä herätti pikkuisten Sateenvarjoautot ja Pupulehmät (äänestys mennyt tasan?), mutta kiinnostusta erityisesti 4-5-vuotiaiden ryhmä Muodot. ”Ahaa… okei? No oletteko te ympyröitä vai neliöitä tai kolmioita?” ”Me ollaan kaikkia muotoja!” Wow, miten ajattelua avartava keskustelu tästä voisi jatkua, kun aikuinen ei sulkisi itseään neliön sisään!