eOppiva - Etusivulle Kirjaudu
14.11.2022

Terveisiä eOppivan toimituskunnasta!

Toimituskunnan tehtävänä on auttaa eOppivan sisältökokonaisuuden suunnitelmallisessa rakentamisessa ja kokonaisuuden pedagogisen laadun varmistamisessa. Toimituskunta tukee HAUSin eOppiva-tiimin työtä ja sille asetettujen vuositavoitteiden saavuttamista. Toimituskunnan jäsenet ovat erityisesti eOppivaa käyttävien virastojen HR-osaajia. Lue lisää toimituskunnasta ja sen tehtävistä valtiovarainministeriön sivuilta.

Tätä blogisivustoa päivitetään jokaisen toimituskuntakokouksen jälkeen puheenjohtajan terveisillä.

Tämänhetkisen tuotantotilanteen vuosille 2022 ja 2023 näet täältä.

Uusi toimituskunta seuraavalle kaksivuotiskaudelle asetettiin 1.6.2022.

 

Terveiset 27.10.2022 -kokouksesta

Lokakuun toimituskunnan asialistalla oli paljon asiaa. Todettiin, että eOppiva-tiimi on toteuttanut tuotantoja tänä vuonna jo nyt tavoitteisiin nähden 120 %:sti.  Viimeisimpinä tuotantoina eOppivaan on julkaistu mm. Twinning / Finland abroad – international opportunities for civil servants sekä Johdanto lapsen oikeuksiin -koulutukset (suomeksi ja ruotsiksi). Muita lapsistrategiaan liittyviä koulutuksia on julkaistu ja tullaan julkaisemaan pian lisää.

Kokouksessa käsiteltiin useampaa ehdotusta tuotantoon valittaviksi. Päätettiin, että ensi vuoden tuotannoiksi hyväksytään myös koulutukset, joissa tarjotaan osaamisen perusteita kansalaisyhteiskunnasta ja Natosta.  Lisäksi päätettiin, että julkisuuslaista tuotetaan webinaari -koulutus ja että eOppivan ensimmäisten tuotantojen joukossa oleva Esimies muutoksessa -koulutus päivitetään. Kokouksessa esiteltiin lisäksi myös Menojen käsittelystä -koulutuksen pelikirjaa. Tämän osalta päätös siirtyy seuraavaan kokoukseen.

Tuula Aaltonen, toimituskunnan puheenjohtaja

Terveiset 31.8.2022  –kokouksesta

Uusi toimituskunta aloitti työnsä kesällä ja mukaan joukkoomme saimme seuraavat vahvistukset: Pia Kola-Torviainen (Kotimaisten kielten keskus v 2022 / v 2023-2024 Opetushallitus), Riitta Kuukka (Väylävirasto), Satu Skyttä (Verohallinto) ja Pia Renkola (Maanmittauslaitos). eOppiva-tiimin syksy on jo työtä täynnä. Tiimi on työstänyt uusia tuotantoja ja vanhempien tuotantojen päivityksiä vuoden aikana yli odotusten ja nyt katseet ovat pitkälti jo ensi vuodessa. Ensi vuodelle on sovittu toimituskuntatuotannoiksi koulutusta jo selkokielestä sekä miten toimia viranomaisena somessa. Lisäksi elokuun toimituskunnan kokouksessa keskusteltiin myös mm. eOppivan ensimmäisten joukossa olevan Esimies muutoksessa -koulutuksen mahdollisesta päivitystarpeesta. Myös kansalaisyhteiskuntakoulutuksen pelikirja oli esittelyvuorossa. Päätöksenteko siirtyi näiden osalta seuraavaan kokoukseen.

Tuula Aaltonen, eOppiva-toimituskunnan puheenjohtaja

Terveiset 9.6.2022 -kokouksesta

Tiina Kukkonen-Suvivuo päätti uransa eOppiva-toimituskunnan puheenjohtajana  –  iso kiitos Tiinalle ansiokkaista vuosista tässä tehtävässä ja tinkimättömästä työstä eOppivan ja digitaalisen oppimisen hyväksi. Uutena puheenjohtajana aloitti Digi- ja väestötietovirastosta Tuula Aaltonen. Onnea ja menestystä Tuulalle puheenjohtajan tehtävään! Uuden toimituskuntakauden muu jäsenistö vahvistuu lähiaikoina.

Tällä kertaa toimituskunnan esityslistalla ei ollut käsiteltäviä pelikirjoja, mutta päätettiin, että suosittu, Mitään virkaa -podcast-sarja saa jatkoa.

Marjaana Laine, eOppiva-toimituskunnan varapuheenjohtaja