eOppiva - Etusivulle Kirjaudu

Moodle-oppimisympäristö virastoille

eOppiva tarjoaa valtionhallinnon virastoille veloituksetta oman koulutusalueen Moodle-oppimisympäristössä. Hallinnoitte omia koulutuksianne, ja niihin on pääsy vain oman organisaationne jäsenillä. Näitä koulutuksia ei julkaista www.eoppiva.fi-verkkosivuilla, vaan ne löytyvät Moodlesta. Voitte rakentaa oman koulutusalueenne sisällön omien tarpeidenne mukaan.

Käyttäjähallinta ja käyttöoikeuksien jakaminen perustuvat tällä hetkellä sähköpostiosoitteeseen tai muulla tavalla Virtun kautta saatavaan organisaatiotietoon. Lue lisää koulutusten käyttöoikeuksista Usein kysytyt kysymykset -sivullamme (Kuka voi nähdä tekemäni Moodle-koulutuksen, osallistua sille tai muokata sitä?).

eOppivassa jokainen organisaatio voi jakaa omia koulutuksiaan myös koko valtion henkilöstölle tai tietyille kohderyhmille. Kun haluatte jakaa sisältöä kaikille eOppivan käyttäjille, olkaa yhteydessä meihin. Tutkimme päivitys- ja muokkaustarpeet yhdessä ja siirrämme sitten koulutuksen sopivaan yhteiseen teemaan.

Näin saatte Moodle-alustan käyttöönne

Tilaa Moodle-koulutusalue virastollenne eOppiva-tiimiltä: [email protected]

Tarvitsemme tiedon hallinnoijista (2-3 henkilöä) sekä Moodlen etusivulle tulevan oman alueenne logon tai kuvan kansikuvaksi (koko 520 x 280 px).

Moodle-hallinnoijan tehtävät

Hallinnoija on viraston vastuuhenkilö koulutussisällöille, käyttäjätuelle ja eOppivan käytön raportointiin.

  • Hallinnoijat koordinoivat virastonsa koulutuksia ja tukevat kouluttajia niiden tekemisessä sekä auttavat ja ohjaavat oppijoita ongelmatilanteissa.
  • Heillä on oikeudet kaikkiin oman organisaationsa koulutusten sisältöihin, käyttäjätietoihin ja käyttöoikeuksien jakamiseen.
  • Lisäksi heillä on oikeudet nähdä tilastotietoja eOppivan käytöstä eri organisaatioissa sekä tulostaa oman organisaationsa osallistujalista (nimi ja suorituspäivä) kaikista eOppivan yhteisistä koulutuksista.

Raportit eli kuinka monta eOppivaista

eOppivan raporteista saatte vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuinka monta käyttäjää meiltä on kirjautunut eOppivaan?
  • Kuinka monta suoritusta ja osallistujaa meiltä ja muista virastoista on eri koulutuksissa?
  • Mikä on eOppivan suosituin koulutus?
  • Ketkä ovat suorittaneet tietyn koulutuksen esim. vuoden 2020 aikana?

Omista koulutuksistanne saatte kaikki käyttäjätiedot kunkin koulutuksen raporteista. Jos lisäätte niihin suoritusten seurannan, ne näkyvät myös yhteisillä raporteilla.

eOppiva-verkosto

eOppiva-verkostossa kehitämme yhdessä verkkopedagogista osaamistamme. Palvelemme myös verkoston kysymyksiä- ja vastauksia -palstalla ja sähköpostitse [email protected] Pyrimme vastaamaan kysymyksiin samana tai viimeistään seuraavana päivänä.

Koulutukset ja digitaalisen oppimisen tuki

eOppiva tarjoaa virastoille maksutta Moodle-verkkokurssin, joka opastaa kattavasti Moodlen käyttöön ja hallinnointiin. Lisäksi tukena toimivat eOppivan avoimet digikoulutukset (esim. Oppimisen uusi aika) sekä eOppivan pelikirja.  Meiltä voi myös tilata työpajoja sekä jatkuvaa digitaalisen oppimisen tukipalvelua. Lue lisää palveluistamme.