Moodle-oppimisympäristö virastoille

eOppiva tarjoaa valtionhallinnon virastoille veloituksetta oman koulutusalueen Moodle-oppimisympäristössä. Hallinnoitte omia koulutuksianne, ja niihin on pääsy vain oman organisaationne jäsenillä. Näitä koulutuksia ei julkaista www.eoppiva.fi-verkkosivuilla, vaan ne löytyvät Moodlesta.

Voitte rakentaa oman koulutusalueenne sisällön omien tarpeidenne mukaan. eOppiva ja verkostomme tarjoavat malleja, työkaluja ja sparrausapua. Voimme auttaa myös eOppivan käyttöönoton ja markkinoinnin suunnittelussa, kun haluatte sen osaksi virastonne henkilöstön osaamisen kehittämistä.

Käyttäjähallinta ja käyttöoikeuksien jakaminen perustuvat tällä hetkellä sähköpostiosoitteeseen tai muulla tavalla Virtun kautta saatavaan organisaatiotietoon. Lue lisää koulutusten käyttöoikeuksista Usein kysytyt kysymykset -sivullamme (Kuka voi nähdä tekemäni Moodle-koulutuksen, osallistua sille tai muokata sitä?).

eOppivassa jokainen organisaatio voi jakaa omia koulutuksiaan myös koko valtion henkilöstölle tai tietyille kohderyhmille. Kun haluatte jakaa sisältöä kaikille eOppivan käyttäjille, olkaa yhteydessä meihin. Tutkimme päivitys- ja muokkaustarpeet yhdessä ja siirrämme sitten koulutuksen sopivaan yhteiseen teemaan.

 

”Olen kiinnostunut tarjoamaan henkilöstölle monipuolisia mahdollisuuksia ja väyliä oman osaamisen kehittämiseen, eOppiva on oiva keino tähän.”

– Heini Niemelä, Itä-Suomen poliisilaitos

 

”Toivon eOppivan Moodle-verkostolta tiedon jakamista ja yhteisten käytäntöjen luomista koko valtionhallintoon.”

– Mimma Yli-Muilu, Väestörekisterikeskus

Näin saatte Moodle-alustan käyttöönne

Tilaa Moodle-koulutusalue virastollenne eOppiva-tiimiltä: info@eoppiva.fi

Tarvitsemme tiedon hallinnoijista (2-3 henkilöä) sekä Moodlen etusivulle tulevan oman alueenne logon tai kuvan kansikuvaksi (koko 500 x 280 px).

 

Moodle-hallinnoijan tehtävät

Hallinnoija on viraston vastuuhenkilö koulutussisällöille, käyttäjätuelle sekä eOppivan käytön raportointiin.

  • Hallinnoijat koordinoivat virastonsa koulutuksia ja tukevat kouluttajia niiden tekemisessä sekä auttavat ja ohjaavat oppijoita ongelmatilanteissa.
  • Heillä on oikeudet kaikkiin oman organisaationsa koulutusten sisältöihin, käyttäjätietoihin ja käyttöoikeuksien jakamiseen.
  • Lisäksi heillä on oikeudet nähdä tilastotietoja eOppivan käytöstä eri organisaatioissa.
  • Hallinnoijan lisäksi on raportoija-rooli. Raportoija saa tulostaa oman organisaationsa osallistujalista (nimi ja suorituspäivä) kaikista eOppivan yhteisistä koulutuksista. Raportoija-rooli annetaan viraston hallinto- tai HR-johdon tilauksesta henkilölle, jonka työtehtäviin koulutusten suoritusraportointi kuuluu. Virasto vastaa siitä että oikeudet ovat oikealla henkilöllä. 

 

Raportit eli kuinka monta eOppivaista

eOppivan raporteista saatte vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuinka monta käyttäjää meiltä on kirjautunut eOppivaan?
  • Kuinka monta suoritusta ja osallistujaa meiltä ja muista virastoista on eri koulutuksissa?
  • Mikä on eOppivan suosituin koulutus?
  • Ketkä ovat suorittaneet tietyn koulutuksen esim. vuoden 2019 aikana? (Tähän tarvitaan raportoijan oikeudet)

Omista koulutuksistanne saatte kaikki käyttäjätiedot kunkin koulutuksen raporteista. Jos lisäätte niihin suoritusten seurannan, ne näkyvät myös yhteisillä raporteilla.

Lue lisää raportointityökalusta ja tietosuojasta

Tuki ja koulutus

eOppivan hallinnoijien Moodle-verkostossa kehitämme yhdessä verkkopedagogista osaamistamme. eOppiva-tiimi järjestää koulutuksia ja verkostotapaamisia. Palvelemme myös verkoston kysymyksiä- ja vastauksia -palstalla sekä chatissa verkkosivuillamme ja sähköpostitse info@eoppiva.fi. Pyrimme vastaamaan kysymyksiin samana tai viimeistään seuraavana päivänä.

eOppivan Moodle-koulutus hallinnoijille ja kouluttajille

 

Sisällöntuotanto

eOppivan oman, valtion yhteisiin teemoihin keskittyvän koulutustuotannon lisäksi tiimimme tukee virastoja niiden omassa sisällöntuotannossa. Lue yhteistyömahdollisuuksista koulutusten tekemisestä täältä. Moodle-konsultointimme on oiva palvelu silloin, kun teette sisällön pääosin itsenäisesti, mutta tarvitsette apua pedagogiikkaan ja koulutuksen tekniseen toteutukseen Moodlessa.